Ανοιξιάτικες σκέψεις και νήματα (spring thoughts of a crocheter)

Η άνοιξη είναι το δίχως άλλο, η πιο γλυκιά εποχή και είναι αυτή που περικλείει και κάτι απ’ όλες τις υπόλοιπες. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό:

Είναι ακόμα χειμώνας (αυτή τη στιγμή που γράφω, φοράω την αγαπημένη μου ζακέτα-αλπακάς, μαλλί, ακρυλικό…ενδιαφέρον), είναι και λίγο φθινόπωρο και δίνει πολλές υποσχέσεις και προσδοκίες για το καλοκαίρι που έρχεται (τα τραπεζάκια έξω αρχίζουν να γεμίζουν). Γενικώς, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι υπάρχει μια αναστάτωση και πολλές επιθυμίες για αλλαγή.

Σε επίπεδο καθημερινότητας παρατηρούμε τη διαφορά, καθώς τα μαγαζιά ένδυσης αλλάζουν τις βιτρίνες τους και ενόψει Πάσχα, βγαίνουν τα λουλουδάτα και τα πρώτα κοντομάνικα.

Στα δικά μας αγαπημένα τώρα, τα καταστήματα νημάτων φέρνουν μπροστά τα ανανεωμένα ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά τους νήματα και μεταφέρουν πιο πίσω ή πιο δίπλα τα χοντρά και πολύ χοντρά (chunky, super bulky yarns). Τα καινούργια χρώματα είναι το κάτι άλλο! Όλες οι αποχρώσεις του ροζ, του κοραλλί, του λεμονί, μας προκαλούν να τα μεταμορφώσουμε, σε ελαφρά μπολερό και ζακετάκια, εσάρπες, παιδικά ρούχα, ακόμα και μαγιό. Όσο για τις υφές, τι να πει κανείς για τα βαμβακερά και τα σύμμεικτα, με βαμβάκι, λινό ή και μετάξι…!

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το πλέξιμο δεν έχει, ακριβώς, εποχή. Μπορούμε να συνεχίζουμε να φτιάχνουμε αυτά που μας ευχαριστούν και εμπνέουν, ακόμα και αν προορίζονται για το ερχόμενο φθινόπωρο. Για τους πιο οργανωτικούς μάλιστα, είναι μια πολύ καλή εποχή να βρουν τα αγαπημένα τους νήματα σε καλύτερες τιμές.

Και επειδή (στο πλέξιμο) είμαι “παράλληλος” τύπος, μπορείτε κι εσείς παράλληλα να πλέκετε και τα χειμωνιάτικα (που δεν έχετε τελειώσει ακόμα ή που μόλις ξεκινήσατε) και τα ανοιξιάτικα που βλέπετε σε περιοδικά και σας έχουν πάρει τα μυαλά.

Θα πρότεινα ίσως λίγο περισσότερο χρώμα…άλλωστε είναι άνοιξη!

Με πολύ αγάπη,
Miss Busy

Κατηγορία: Blog
  1. Ναι η ανοιξη ειναι η εποχη της αναγεννησης της φυσης και φυσικα της διαθεσης μας!!! Οσο για τις πλεκτριες σκετος ξεσηκωμος με τα νεα νηματα να μας κλεινουν το ματι χρωματα κι αρωματα ωρα για καινουρια αρχη και στα πλεκτα μας!!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας