Εργαζόμενες και αποτελεσματικές μαμάδες … από το σπίτι

Το θέμα που είχα προγραμματίσει να δημοσιεύσω σήμερα δεν είναι αυτό που διαβάζετε τώρα, σε καμία περίπτωση. Σχετικό όμως ναι, διότι αυτή η χρονική περίοδος με βρίσκει να μελετώ, να δημιουργώ, να προετοιμάζομαι και εν τέλει να εργάζομαι από το σπίτι.

Ξεκινώντας λοιπόν να σας δημοσιεύσω ένα πολύ όμορφο και γρήγορο σχέδιο με το βελονάκι, ταυτόχρονα «έπαιζα» με κάποιο άλλο επίσης απλό έργο με κυκλικές βελόνες, από το οποίο δεν μπορούσα να ξεκολλήσω (Ίσως να έφταιγε το υπέροχο κιτρινομουσταρδοπορτοκαλί νήμα, ίσως πάλι αυτά που λένε οι νευρολόγοι για το εθιστικό του πλεξίματος… αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή), αποφάσισα να σας γράψω για κάτι διαφορετικό.

Το θέμα λοιπόν, πλέον, είναι : αν μπορεί μια γυναίκα να είναι δημιουργική και αποτελεσματική δουλεύοντας από το σπίτι. Αν συνδυάσει τους παρακάτω παράγοντες, ναι μπορεί!

1. Ακολουθήστε μια «ρουτίνα» σαν να εργαζόσασταν έξω.
Ξυπνήστε νωρίς και όταν φύγουν όλοι από το σπίτι, ακολουθήστε την ευλαβικά. Το μυαλό με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα και είναι σε θέση να βάλει στόχους.

2. Δουλέψτε σε τακτοποιημένο χώρο.
Αφιερώστε λίγο χρόνο να τακτοποιήσετε τριγύρω. Είναι κάτι που δεν γίνεται να μείνει για αργότερα, γιατί μην ξεχνάμε ότι το σπίτι πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, διαφορετικά θα έχετε τύψεις και άγχος. Είναι προτιμότερο να το κάνετε κατευθείαν, παρά να σηκώνεστε κάθε λίγο και λιγάκι διακόπτοντας την έμπνευση και τη συγκέντρωσή σας.

3. Διαχωρίστε τις οικογενειακές από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Εκμεταλλευτείτε την πρωινή απουσία όλων, στο έπακρο και ασχοληθείτε με τα επαγγελματικά σας θέματα τότε. Δείτε σε τι πράγμα είστε παραγωγικοί το πρωί και εκμεταλλευτείτε το. Όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σπίτι, ασχοληθείτε με αυτά και τις δικές τους υποχρεώσεις (διάβασμα, ξένες γλώσσες κλπ.), με ηρεμία και συγκέντρωση.
Πολλές φορές, όταν οι μέρες είναι «καλές» και όλα κυλάνε σχετικά ομαλά, ξεκλέβω και τότε λίγο χρόνο για να τελειώσω ή να αρχίσω ένα όχι και τόσο απαιτητικό έργο (μπορώ να πω ότι με βοηθάει κιόλας να χαλαρώσω και να οργανώσω καλύτερα τα παιδιά).

4. Κάντε διάλειμμα.
Σηκωθείτε λίγο, τεντωθείτε, βγείτε στο μπαλκόνι ή κάντε ένα φιλικό τηλεφώνημα. Η έμπνευση έρχεται όταν το μυαλό είναι ξεκούραστο.

5. Βάλτε τακτική άσκηση στο πρόγραμμα σας.
Δεν είναι χάσιμο χρόνου. Η ενέργεια και η ενδυνάμωση από τη γυμναστική, δίνει αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.

6. Αφιερώστε μια τουλάχιστον φορά την εβδομάδα στην εκπαίδευσή σας.
Αυτό είναι το προσωπικό μου μυστικό, που κρατάει την ενέργεια και το ενδιαφέρον μου σε υψηλό επίπεδο, που μου δίνει δύναμη να τολμήσω και να δοκιμάσω καινούργια πράγματα.

7. Βγείτε έξω.
Δουλεύοντας από το σπίτι μπορεί να είναι αρκετά ευέλικτο, είναι ωστόσο αρκετά μοναχικό. Προγραμματίστε μέσα στην εβδομάδα συνάντηση με φίλους, παλιούς συναδέλφους, ή απλά μιλήστε με γνωστούς σας με τους οποίους έχετε κοινά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς.

Φροντίστε την εμφάνισή σας και φυσικά μην παραμελείτε το έτερον σας ήμισυ!!

Με πολλή αγάπη,
Miss Busy…

Κατηγορία: Blog
  1. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη και είναι σαν να περιγράφεις τις μέρες μου (αν και μεταξύ μας με το 5 έχω ένα θεματάκι χαχχαχαχα )

    1. Χαίρομαι πολύ που βρίσκετε κοινά και όσο για το 5…σας συγχωρώ! Μεταξύ μας, το να τηρηθούν όλα τα παραπάνω, κάποιες μέρες είναι ένας ευσεβής πόθος! Χρειάζεται αρκετή προσήλωση και καθημερινή προσπάθεια.

    1. Σ’ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Αρκεί πάντως που ξέρουμε, ότι όλα είναι δυνατά και πιθανά! Η κάθε μια μπορεί να προσαρμόσει τα παραπάνω και άλλα πολλά ακόμα στο δικό της πρόγραμμα. Άλλωστε η προσπάθεια μετράει!

Αφήστε το σχόλιό σας